Rondje UK

In 2019 èn 2020 zeilen we met een groep Kustzeilers een Rondje Engeland. Hoewel iedereen in zijn eigen tempo vaart en zijn eigen route kiest, trekken we in de voorbereiding met elkaar op. We wisselen plannen, ideeën, informatie en kennis uit. 

Randje IJsselmeer

Altijd eens de onbekende hoeken van het IJsselmeer willen zien? Zeil mee met het Randje IJsselmeer!

21 september organiseren we de (duo) handed wedstrijd langs de randen van het IJsselmeer. Start (zoals altijd) om 09:00 bij de KG boei in Enkhuizen en finish om 18 :00 bij dezelfde boei. Wie op handicap de meeste mijlen maakt, is de winnaar. Na afloop gaan we met elkaar eten.

20180720-091450860-ios

Najaarstocht

In het najaar organiseren we altijd een tocht om het seizoen mee af te sluiten. Uiteraard varen we daarbij, maar een bezoek aan een leuke locatie en natuurlijk de borrel zijn er altijd onderdeel van.

IJsbeerenburgtocht

Tussen kerst en nieuwjaar varen we een korte tocht van enkele dagen voor echte bikkels. De steigerborrel is uniek in zijn soort door de combinatie van beerenburg, knakworst en snert. Als het weer het toelaat gaan we het wad op en anders houden we het bij het IJsselmeer. Verzamelen doen we altijd in Enkhuizen.

Dit deden we eerder dit jaar

 
vier-noorderkoggen-2

Openingstocht

 Vrijdag 19 april verzamelden 5 boten in Medemblik bij het stoommuseum voor de openingstocht van de Kustzeilers.  We trapten af met een gezellige steigerborrel. Zaterdag bezochten we het stoommachinemuseum, en sloten de dag met een diner bij de strandtent aan het IJsselmeer. Zondag gingen we dan echt proberen te zeilen. Waar we uitgekomen zijn? Dat lees je in Drietand nummer 3.

ipswich-01

Hemelvaarttocht naar Ipswich

Dit jaar was Ipswich de bestemming voor de Hemelvaarttocht. De harde westenwind op donderdag maakte die bestemming niet voor iedereen haalbaar. De plannen zijn aangepast, maar waar iedereen ook beland is: de steigerborrel en de gezelligheid blijven hetzelfde. 

 

Driehoek 2019

De Driehoek Noordzee is een prestatietocht die we dit jaar op de Noordelijke Noordzee zeilden. Deze keer startten we in Den Helder, waarna we koers zetten naar de Lerwick op de Shetlandeilanden. Daarna staken we over naar Flekkefjord in Noorwegen. De tocht terug naar Nederland maakte de Driehoek compleet. 

Voor veel deelnemers was de hele driehoek bezeild en dat maakte het wel heel speciaal.