Hieronder vind je een overzicht van de vele zeiltochten die we jaarlijks organiseren. Bestemmingen en data kunnen wisselen. 

We nemen tijdens onze zeiltochten een paar bijzondere maatregelen tegen het coronavirus. Welke dat zijn kun je hier lezen.

Hemelvaarttocht 12-14 mei

Met Hemelvaart gaan we weer de zee op. Deze keer varen we dit in de vorm van een 100 mijls tocht. Je hebt op maandagochtend iets te vertellen aan je collega’s. Voor wie nog nooit op zee is geweest, is het het perfecte moment om in gezelschap te gaan.

Meer informatie vindt je hier.

 
michiel-de-ruyter-platform-01
 

Pinkstertocht 22-24 mei

Een nieuwe tocht op het IJsselmeer waarbij lekker zeilen en het ontmoeten van andere Kustzeilers centraal staat.
Per dag zeilen we rond de 20 mijl. We husselen de deelnemers zo door elkaar dat je beide avonden met andere kustzeilers in de gasthaven ligt.

Wil je lekker borrelen, samen eten of een wandeling maken? Dat bepaal je helemaal zelf. Op tweede pinksterdag gaat iedereen weer richting zijn eigen thuishaven.

 
marc-dorleijn-9
 

Solotoer 29 mei

De bekende zeiler Olav Cox organiseerde samen met het digitale tijdschrift “Zilt” jarenlang de Solotoer.  De uitgave van Zilt is gestopt en daarmee leek deze leuke toer opgehouden te bestaan.

De Kustzeilers blazen de tocht nieuw leven in. Daarbij blijven we trouw aan het originele concept. Dat is heel eenvoudig: zorg dat je op de laatste zaterdag van mei,  om 16.00 uur local time in de Butt & Oyster bent voor het traditionele bier. Dit jaar valt die zaterdag op 29 mei, en de Kustzeilers bieden het eerste biertje aan voor alle solozeilers die zich tijdig melden. 

De zeezeilcommissie wacht in Pin Mill de deelnemers op met Engels bier, een mooi aandenken en het beroemde blauwe schrift om je opmerkingen of verhalen in op te schrijven. En oh ja, ook om de rekening te betalen 😉.

 
butt-and-oyster-01

Driehoek Noordzee 19 juni-3 juli

 In de oneven jaren varen de Kustzeilers de Driehoek Noordzee. Een klassieker onder de zeetochten. In 2021 starten we op 19 juni in Den Helder en varen eerst naar Kirkwall in het noorden van Schotland. Daarna steken we over naar Noorwegen richting Farsund. We sluiten de Driehoek af op 3 juli door terug naar Den Helder te varen.

Op 13 maart is er een informatiemiddag. Wil je je daarvoor inschrijven, doe dat hier.

In de editie van 2019 maakten vier deelnemers een videoimpressie van hun Driehoek. Op ons youtube kanaal kun je ze allemaal bekijken. 

Meer informatie en inschrijven 

 
 

Randje IJsselmeer 11 september

Altijd eens de onbekende hoeken van het IJsselmeer willen zien? Zeil mee met het Randje IJsselmeer!

Op 11 september organiseren we de (duo) handed wedstrijd langs de randen van het IJsselmeer. Start (zoals altijd) om 09:00 bij de KG boei in Enkhuizen en finish om 18 :00 bij dezelfde boei. Wie op handicap de meeste mijlen maakt, is de winnaar. Na afloop gaan we met elkaar eten.

De bemanning van de bulletproof maakte dit verslag van de editie van 2020.

Meer informatie vind je hier.

 
 

Op naar het Lustrum in IJmuiden 18-24 september

De Kustzeilers vieren dit jaar het 75 jarige jubileum op 25 september in IJmuiden. Wat is er passender dan met je eigen zeilboot naar het feest te komen? We organiseren 2 aanbrengtochten die op vrijdag 24 september eindigen in IJmuiden. Sluit je aan en vaar mee!


Op zaterdag 18 september verzamelen we ons op 2 locaties, aan het IJsselmeer en in de Zeeuwse delta. Op zondag 19 september gaan we van start om in een mooie tocht naar Scheveningen te varen. Daar verzamelen alle deelnemers uit Noord en Zuid om daarna op vrijdag 24 september in een zo groot mogelijk konvooi naar IJmuiden te varen.

Meer informatie en inschrijven

 
aanbrengtocht-01

IJsbeerenburgtocht 27-30 december

Tussen kerst en nieuwjaar varen we een korte tocht van enkele dagen voor echte bikkels. De steigerborrel is uniek in zijn soort door de combinatie van beerenburg, knakworst en snert. Als het weer het toelaat gaan we het wad op en anders houden we het bij het IJsselmeer. Verzamelen doen we altijd in Enkhuizen.