Hieronder vind je een overzicht van de vele zeiltochten die we jaarlijks organiseren. Bestemmingen en data kunnen wisselen. 

We nemen tijdens onze zeiltochten een paar bijzondere maatregelen tegen het coronavirus. Welke dat zijn kun je hier lezen.

 

Hemelvaarttocht naar de overkant

Met de Hemelvaart knallen de Kustzeilers naar de overkant en weer terug. Of we Ipswich aanlopen, Southwold of Lowestoft: je hebt op maandagochtend iets te vertellen aan je collega’s. Voor wie nog nooit op zee is geweest is het het perfecte moment om in gezelschap te gaan.

michiel-de-ruyter-platform-01
 

Pinkstertocht

Een nieuwe tocht op het IJsselmeer waarbij lekker zeilen en het ontmoeten van andere Kustzeilers centraal staat.
Per dag zeilen we rond de 20 mijl. We husselen de deelnemers zo door elkaar dat je beide avonden met andere kustzeilers in de gasthaven ligt.

Wil je lekker borrelen, samen eten of een wandeling maken? Dat bepaal je helemaal zelf. Op tweede pinksterdag gaat iedereen weer richting zijn eigen thuishaven.

 
marc-dorleijn-9
 

Solotoer

De bekende zeiler Olav Cox organiseerde samen met het digitale tijdschrift “Zilt” jarenlang de Solotoer.  De uitgave van Zilt is gestopt en daarmee leek deze leuke toer opgehouden te bestaan.

De Kustzeilers blazen de tocht nieuw leven in. Daarbij blijven we trouw aan het originele concept. Dat is heel eenvoudig: zorg dat je op de laatste zaterdag van mei,  om 16.00 uur local time in de Butt & Oyster bent voor het traditionele bier. Dit jaar valt die zaterdag op 29 mei, en de Kustzeilers bieden het eerste biertje aan voor alle solozeilers die zich tijdig melden. 

De zeezeilcommissie wacht in Pin Mill de deelnemers op met Engels bier, een mooi aandenken en het beroemde blauwe schrift om je opmerkingen of verhalen in op te schrijven. En oh ja, ook om de rekening te betalen 😉.

 
butt-and-oyster-01

Driehoek Noordzee

In de oneven jaren varen de Kustzeilers de Driehoek Noordzee. Een klassieker onder de zeetochten. We varen ergens in juni van Den Helder naar het noorden van Schotland en daarna door naar Noorwegen. Van daaruit terug naar Den Helder om de Driehoek af te sluiten.

In 2023 is er weer een nieuwe Driehoek.

In de editie van 2019 maakten vier deelnemers een videoimpressie van hun Driehoek. Op ons youtube kanaal kun je ze allemaal bekijken. 

 
 

Randje IJsselmeer

Altijd eens de onbekende hoeken van het IJsselmeer willen zien? Zeil mee met het Randje IJsselmeer!

In september organiseren we een (duo) handed wedstrijd langs de randen van het IJsselmeer. We starten om 09:00 bij de KG boei in Enkhuizen en finishen om 18:00 bij dezelfde boei. Wie op handicap de meeste mijlen maakt, is de winnaar. Na afloop gaan we met elkaar eten.

 
 

IJsbeerenburgtocht

Tussen kerst en nieuwjaar varen we een korte tocht van enkele dagen voor echte bikkels. De steigerborrel is uniek in zijn soort door de combinatie van beerenburg, knakworst en snert. Als het weer het toelaat gaan we het wad op en anders houden we het bij het IJsselmeer. Verzamelen doen we altijd in Enkhuizen.