Cursus onderhoud motor

Geplaatst op 17-12-2018  -  Categorie: Trainingen

Voor het onderhoud van de motor vragen we doorgaans een monteur in de haven en verder moet de motor het gewoon altijd doen. Maar wat als zich in een vreemde haven of land een probleem met het koelwater voordoet, of de V-snaar is uitgerekt, of de motor wil zomaar niet starten? Dan is het toch handig om een klein probleem zelf op te kunnen lossen en al helemaal als die betrouwbare monteur ver in Nederland zit. 

Savio Davids, lid van de evenementencommissie heeft samen met Matthijs Blonk een basiscursus Motoronderhoud opgezet. Savio heeft een handleiding geschreven, met daarin tips en adviezen over het oplossen van relatief eenvoudige problemen. Tijdens de cursus kan je de theorie toepassen en sleutelen aan een van de vier motoren, die beschikbaar zijn. De cursus wordt gegeven in een werkplaats in Schoonhoven.

De deelnemers zullen volop de kans krijgen alle 8 praktijk delen zelf uit te voeren en flink vuile handen krijgen. Gelukkig is er voldoende zeep aanwezig.

De cursus vindt plaats in Schoonhoven op 2 februari van 10.00 uur tot 16.00 uur. Voor de cursus wordt een bijdrage in de kosten gevraagd.

Inschrijven kan via het overzicht activiteiten.