Nieuwjaarsreceptie

Geplaatst op 17-01-2019  -  Categorie: Algemeen

Nieuwjaarsreceptie

Zaterdag 12 januari hielden de Kustzeilers hun nieuwjaarsreceptie in kasteel Radboud in Medemblik. Het bestuur had vooraf een speciale lunch georganiseerd voor nieuwe leden om ze welkom te heten binnen de vereniging. Daarna was het tijd voor een lezing van Peter Hoefnagels. Hij is met zijn duurzame jacht de Ya de wereld overgezeild. We hebben hem en zijn bemanning in september 2016 uitgezwaaid en in mei 2018 feestelijk weer binnengehaald. 140 leden waren gekomen om zijn verhaal te horen.

Na de lezing kon aan de borrel worden gegaan, maar niet voor de traditionele nieuwjaarstoespraak van onze voorzitter, Hans de Sonnaville. Hij vergeleek daarin onze vereniging met een klassiek jacht dat, net als de Kustzeilers zelf, de zaken aardig op orde heeft. Maar in de bemanning zit nog wel wat verloop en daar kunnen we nog verbeteren. Een mooi streven voor 2019 waar we met z’n allen de schouders onder kunnen zetten.

De toost op een prachtig zeiljaar werd gevolgd door het live zetten van de nieuwe website door Rob Overduin en Hans. Rob heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan de automatisering van onze vereniging, waaronder ook het opzetten van een nieuwe website. Ter plekke werd Rob verrast toen Hans hem voor al zijn inzet een zilveren Drietand uitreikte.

Wat restte was een gezellige receptie. Op naar een (hopelijk) prachtig zeiljaar waar we samen van kunnen genieten!