Ontstaan en ontwikkeling van het waddengebied

zondag 12 december 2021

 
Tijd
12:00 tot 17:30 uur
Inschrijfperiode
maandag 15 november 2021 t/m zaterdag 11 december 2021
Inschrijving te annuleren tot
zaterdag 11 december 2021
Locatie
Postillion Hotel Veluwemeer, Putten
 

Vanwege de huidige "covid-maatregelen", is het geen fysieke bijeenkomst. Op vrijdagavond 17 december 20.00 uur geeft Ernst Lofvers een webinar over dit onderwerp. 

Vanaf 12.00 uur voor degenen die gaan lunchen. Inloop voor de presentatie is vanaf 13.30 uur. 

Het Postillion Hotel Veluwemeer in Putten, ziet er fraai uit en is heel geschikt voor deze bijeenkomst. De meerwaarde is dat de toehoorders, zeilers immers, kunnen genieten van het fraaie uitzicht over het water.

geomorfologie-van-de-waddenzee

Geomorfologie van de Waddenzee 

De meesten van ons kennen de Waddenzee als een uitgestrekt getijdenlandschap, een bijzonder natuurgebied, en bovendien als een uitdagend vaargebied vanwege de voortdurende veranderlijkheid onder invloed van wind en getijden. Een vaargebied dat eenieder wel eens spannende momenten heeft bezorgd!

Die grilligheid is er door de eeuwen al geweest, je kunt dat zien op oude kaarten. Platen en eilanden ontstonden, ‘wandelden’ en verdwenen weer. De mens greep er in, had plannen die al of niet doorgingen.

Hoe werken al die invloeden? Hoe ziet de ontstaansgeschiedenis van de Waddenzee eruit? Wat is aan de hand van onze kennis van de dynamiek te zeggen over de toekomst? Wat is de rol van zeespiegelstijging en menselijk ingrijpen?

Ernst Lofvers is adviseur bij Rijkswaterstaat in Groningen en zelf zeiler, wijdt ons daarover in, met een boeiend verhaal en veel prachtig beelden.

Lofvers: ‘Juist in de dynamische Waddenzee zullen we ons wat meer moeten voegen naar de dynamiek van het gebied. Op termijn is dat efficiënter en duurzamer.’

Programma

Vanaf 12.00 uur inloop in het restaurant voor de leden die komen lunchen (voor eigen rekening)

De lunch is vanaf 12.30 - 13.30 uur.

Vanaf 13.30 uur Inloop met koffie en thee.

Om 14.00 uur start de presentatie van Ernst

14.45 uur Pauze

15.00 uur Tweede deel presentatie 

15.45 uur einde presentatie 

Na afloop van de presentatie is er gelegenheid voor napraten met een drankje en hapje. (Drankjes zijn voor eigen rekening)
Let op: voor deze bijeenkomst gelden de RIVM-maatregelen en de QRcode wordt gecontroleerd.  

Locatie:

Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer

Strandboulevard 3, 3882 RN Putten

Het is mogelijk om voor de bijeenkomst te lunchen in het restaurant. Dat kan á la carte. Men zal ervoor zorgen dat de Kustzeilers bij elkaar kunnen zitten. Vermeld daartoe bij je reservering dat je van de Kustzeilers bent. Reserveren moet je zelf doen (kan per e-mail via de receptie: Fo1.amersfoort@postillionhotels.com) en afrekenen kan in het restaurant, direct na afloop van de lunch.

 

 

 

 

Inschrijven