Instructiedag manoeuvreren op de motor

zaterdag 4 april 2020

 
Tijd
09:00 tot 16:30 uur
Inschrijfperiode
donderdag 16 januari 2020 t/m zondag 29 maart 2020
Inschrijving te annuleren tot
zondag 29 maart 2020
Locatie
nog niet bekend
 

leren-manouvreren

Instructiedag manoeuvreren door Jaap van den Born

De evenementencommissie heeft ons lid Jaap van den Born,  weer bereid gevonden om twee instructiedagen manoeuvreren op de motor te verzorgen op zaterdag 4 en zondag 5 april. We denken aan een dag “helmstok” en een dag “stuurwiel” afhankelijk van de aanmeldingen.

De instructie wordt gegeven aan telkens een groep van maximaal 4 deelnemers aan boord van de boot van een van de deelnemers.

Het programma bestaat naast een beetje theorie vooral uit het zelf beurtelings uitvoeren van verschillende manoeuvres. Denk aan

  • Het  voor- en achteruit de box invaren
  • Aanleggen in de sluis
  • Aanleggen aan en wegvaren van hoger- en lagerwal
  • Oppikken van een mooring
  • en aan het aansturen van de bemanning.

Ook manoeuvreren onder zeil  kan aan bod komen, handig als de motor er mee stopt.

 

het is nodig dat de evenementencommissie tijdig weet op welke boot zal worden gevaren. Geef daarom zo snel mogelijk, uiterlijk 2 maart door of je je boot beschikbaar stelt. Stuur dan een email naar evenementen@kustzeilers.nl met behalve je gegevens:

- helmstok of stuurwiel,
- of je je boot beschikbaar stelt (gegevens!) en waar de ligplaats is.

 

Op basis van genoemde voorkeuren bij de deelnemers en beschikbaarheid van de boten (1 met stuurwiel en 1 met helmstok), maken we voor elke dag een indeling.

We vragen een bijdrage van 30 euro per persoon, inclusief eenvoudige lunch. 
Inschrijving is mogelijk voor (jeugd)leden en gezinsleden. Het is niet de bedoeling dat een gehele bemanning inschrijft, dus 1 persoon per boot heeft de voorkeur, tenzij er minder dan 4 inschrijvingen zijn; er is plaats voor maximaal vier personen per dag (inclusief de cursist die zijn boot beschikbaar stelt). 

 

Medekustzeilers die de cursus fotograferen volgen, zullen foto's maken van de manoeuvreeracties. De kans om een fantastische foto van je boot of jezelf aan het roer te laten maken!

 

 

 

 

Inschrijven