Loods je weg tussen de tallships

zaterdag 14 maart 2020

 
Tijd
20:00 tot 22:30 uur
Inschrijfperiode
zondag 19 januari 2020 t/m zaterdag 14 maart 2020
Locatie
Postillion Hotel Veluwemeer, Putten
 

eendracht

 

Dit jaar varen wij als kustzeilers tijdens de Sail 2020 tussen de tallships. Willem de Vreeze heeft jaren als loods gewerkt én is schipper geweest op het bekende Nederlandse tallship de Eendracht.

Deze avond bespreekt Willem met ons de uitdagingen waar je mee te maken krijgt als zeeschepen en zeiljachten letterlijk in elkaars vaarwater komen. Op basis van zijn ervaringen als loods op de Eems deelt hij do’s en don’ts voor de pleziervaart. En uiteraard is er ruime gelegenheid voor interactieve discussie. Later op de avond bespreekt Willem hoe hij als schipper tall ships races heeft gevaren met de Eendracht, zo snel mogelijk van A Coruña naar Antwerpen. En na de races ontspannen met andere tall ships tussen Aalborg en Stavanger. Anekdotes gelardeerd met actiefoto’s en ook hier ruimte voor vraag en antwoord.

 

Willem heeft een maritieme achtergrond. Na zijn studie aan de Hogere Zeevaartschool Terschelling heeft hij 8 jaren gevaren als stuurman op zowel tankers als stukgoedschepen. Daarna heeft hij 27 jaren als loods gevaren op het Westelijke Wad en de Eems. De laatste 15 jaar is hij actief als maritiem consultant en adviseert hij internationale havenorganisaties t.a.v. hun maritieme dienstverlening. Tevens houdt hij zich bezig met diverse (inter)nationale maritieme opleidingen en trainingen o.a. loodsen en kapiteins van havensleepboten.

 

Programma

Inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur; de presentatie start om 20.00 uur. 

Na afloop om ongeveer 22.00 uur is er gelegenheid voor een drankje en hapje. (drank voor eigen rekening) 

 

Locatie: 

Het in 2020 volledig gerenoveerde Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer is gelegen aan de A28 ter hoogte van Putten en biedt prachtig uitzicht over het Veluwemeer.
Strandboulevard 3
3882 RN Putten

Voor leden die dat willen is er de mogelijkheid voorafgaand aan het evenement te dineren in het restaurant. Zij kunnen kiezen uit de gerechten van de a la carte kaart. Het menu vind je op de website. (het diner is voor eigen rekening). Je kunt bij inschrijving aangeven dat je komt dineren. Zo kan ieder op de lijst zien welke leden ook vooraf dineren. Reserveren doe je zelf en afrekenen kan in het restaurant, direct na afloop van het diner.   

 

 

 

 

Inschrijven Deelnemers